Petr Khol

Propuštění Fajáda. To se Pelikán a spol zbláznil?

4. 02. 2016 19:59:30
Teď se asi Pelikán, Sobotka, Stropnický a Zaorálek plácají po zádech za to, že zachránili pět českých občanů. Velký kulový, jen tím de facto ohrozili stovky našich občanů v zahraničí.

To už se naši vyvolení politici doopravdy zbláznili? Propuštění člověka podezřelého z napojení na teroristy v podobě dodávky sofistikovaných zbraní je velmi nebezpečný precedent, který se nám jen vymstí. Fajád byl zadržen na základě mezinárodního zatykače a byla vydána žádost USA o jeho vydání. Nezávislé soudy včetně nejvyššího neshledaly žádnou překážku pro jeho vydání, protože rozhodovali na základě podkladů dodanými americkými úřady asi i včetně zjištění tajných služeb.

Velvyslanec Spojených států pan Shapiro má bohužel pravdu. Toto rozhodnutí nemůže být ničím ospravedlnitelné, dokonce ani tím, že se pět českých občanů vrátilo zpět do ČR.

Jen to poslalo jasný vzkaz do zahraničí. Pokud chcete získat svého člověka podezřelého z terorismu zpátky z ČR, stačí unést ve vaší zemi českého občana a to nejlépe co nejvíce, a určitě se dohodneme na směně.

Stropnický, jakožto nadřízený vojenského zpravodajství, Zaorálek-ministr zahraničních věcí, Pelikán-ministr spravedlnosti a Sobotka- premiér by měli okamžitě rezignovat. Ale jak to u nás chodí místo toho mají v sobě pocit zachránců. Smutné. Pokud se něco podobného bude v budoucnu opakovat, pak vina za unesené občany v cizině jde na vrub těchto pánů.

Nehledě na to, že ukazujeme zahraničním partnerům bojujícím proti terorismu, který přímo ohrožuje Evropu na její půdě - není terorista jako terorista, pokud jde o náš zájem pustíme kohokoliv.

Směšné. Zaorálek:" S teroristy nevyjednáváme!". Ne my s teroristy obchodujeme. A to je přeci rozdíl nemyslíte?

Autor: Petr Khol | karma: 29.98 | přečteno: 997 ×
Poslední články autora