Bankéři Singere nestřílejte do lidí!

ČNB se nám po velké dietě způsobené zvýšením snad všech daní co existují rozhodla nasadit další redukční  dietu, tentokrát je už po vzoru modelek. Ty svojí redukční dietu řeší jednoduše. Nežrat !!!

  Pan Singer a jeho kumpanie z bankovní rady ČNB asi nechodí mezi obyčejné lidi. Nevím kde tráví svůj volný čas,nejspíš ve společnosti podobně fyzicky vyhlížejících lidí. Jinak si to ani neumím vysvětlit. Po zhlédnutí fotogalerie bankovní rady mi to nejspíš docvaklo. Polovina těchto bankéřů s dvojitou bradou a napnutým sakem tak, že místo knoflíků mají ocelový drát aby se nerozjelo a neukázalo hladové nafouklé břicho. Buď si řekli, že se pořád ještě máme dobře a potřebujem shodit, nebo šli do sebe a rozhodli se pro redukční dietu jich samých a lidí kolem sebe, kteří se mají stejně.

 Minulá " pravicová" vláda totálně zadusila ekonomiku zvednutím všech daní. Když se konečně zvedá domácí poptávka, která má velmi důležitou roli pro naši ekonomiku, tak se páni bankéři usmysleli nás znova zaříznout. Inflace je prý moc nízká a potřebujem podpořit vývoz. S tím vývozem to nebude zase tak horké, protože nejsme surovinově soběstačný a tak sice firmy utrží v zahraničí něco málo navíc, ale nadruhou stranu se jim zase zdraží vstupy. Velký negativní vliv to bude zase jenom a jenom mít na dvě třetiny obyvatel, kteří nedosahují ani průměrné mzdy, protože se jim zase skoro vše zdraží. Ať jsou to pohonné hmoty, které po dlouhých týdnech zlevnily zhruba o korunu, šmahem nám zase zhruba o korunu podraží.

 Potraviny pravděpodobně také, jelikož se zhruba polovina dováží. A pro ty, kteří přeci jenom něco ušetří, tak zapomeňte na levnější elektroniku a dovolenou nedejbože kdyby si chtěli vzít sebou nějaké ty eura nebo doláče. 

 ČNB se rozhodla asi zavést socialistické pětiletky, kdy aktivně a uměle bude ovlivňovat chod ekonomiky. No nevím jestli v kapitalistické zemi pořád platí pravidlo, že ekonomika se má utvářet sama svojí konkurenceschopností a produktivitou. 

 No nic. Vzkazují nám: Jsme v Čechách moc obézní a nedáme si říct. My z Vás ty modelky STEJNĚ uděláme! Od teďka prostě NEŽRAT!

Autor: Petr Khol | pátek 8.11.2013 16:43 | karma článku: 31,34 | přečteno: 1593x