Petr Khol

Vít Bárta hejtmanem? To radši Kájínka na vnitro

30. 05. 2012 14:27:11
Vít Bárta se cítí nevinen a podle sebe protiútok ve smyslu kandidování na Plzeňského hejtmana je adekvátní. Pravděpodobně zjistil v kauze Ratha, že v kraji se lépe uplatňuje kodex VV.

Superguru VV-ABL přišel na to jak pravděpodobně pokračovat v abelizaci veřejných peněz. Je přesvědčen o své nevině a proto kandiduje na hejtmana Plzeňského kraje. Přiznám se, že nevím jak je to v případě požadavku na kandidování zastupitelstvech krajů. Může kandidovat odsouzený ikdyž zatím nepravomocně?

Jak je to v případě úspěšného zvolení zastupitelem kraje a posléze potvrzením rozsudku o trestné činnosti. Zůstane mu mandát nebo zaniká? A do třetice jak je s to poslancem pravomocně odsouzeným, kterému mandát nemůže být odebrán, vztahuje se i na kraj?

Nemám sílu toto hledat v zákonech a ústavě našeho Kocourkova. Ale přijde mi to jako nesmírná fraška. Máme tu několik stíhaných poslanců, dva nepravomocně odsouzené za úplatkářství a podvod, několik podezřelých z vlády z defraudace veřejných peněz a jejich reakce ? Selhání jednotlivce, soudy špatně chápou půjčky, z vína se stalo sedm melounů, odklánění se událo jen v rodinně .

Sakra, to už bychom mohly třeba udělat výběrové řízení bez voleb na Mírově v lapáku a premiérem jmenovat třeba Rudu z Ostravy (nic proti tobě Rudo, aspoň by byla prdel).

A co by se proboha změnilo? Nic. Gaunery by vystřídali gauneři a aspoň by jsme ušetřili pár miliard za volby.

Autor: Petr Khol | karma: 11.66 | přečteno: 858 ×
Poslední články autora