Hledá se pravicová strana zn. pravá ne parodie

Jako pravicově smýšlející člověk chci už konečně volit pravicovou stranu. Ne tuhle trapnou parodii ve stylu ODS a Top 09. O VV a pseudochcíplotině K. Peake ani nemluvě.

 Naše "pravicové" strany ODS,TOP09,VV si na pravici skutečně jen hrají. Neschopnost (možná i účel) snížit razantně výdaje státu a v tak líbivém heslu jako "Vláda rozpočtové odpovědnosti" má jen za následek jejich socialistickou politiku. S příjmy 1,1 bilionu korun sekají stamiliardové schodky.

 Jen tak pro představu. HDP našeho státu je cca 3,8 bilionu korun a tím míra přerozdělení všeho co vyprodukujem je 28,95%. Třetina vyrobených peněz jde skrze daně do státního rozpočtu, aby obratem se vrátily zpět do ekonomiky "očištěné" o náklady na výběr těchto daní, o hromadu zbytečných výdajů, o zdefraudované peníze, kterých jistě taky není málo. Například s porovnáním liberálního trhu Spojených států, kde dosahuje míra přerozdělení 15-20% HDP, jde o dvojnásobek! 

 Pokud se nepletu tak heslem pravicových stran je snižování státních výdajů pro účel snížení míry přerozdělení peněz státem. V ekonomice zůstane více peněz jak firmám, které je mohou investovat do technologií pro zvýšení produkce, produktivity a vytváření nových pracovních míst. Zůstane více peněz i lidem, kteří místo nacpání do bezedného státu je utratí a zvýší tím spotřebu a poptávku po výrobcích.

 Nehledě na to, že s čím méně prostředkama  bude stát hospodařit, tím méně z těchto peněz zůstane nelegálně někomu za nehtama. Naše pravicové strany začali razit heslo: prostě tu naší republiku vyždímeme na kost, je to jednodušší než řezat do přežraného prasete jménem státní erár.

 A tak naše milá vláda zvedá všechny daně a pro jistotu vymýšlý ještě nové (uhlíková daň). Zvedneme všem DPH, zvýšíme daň z příjmu, očešeme živnostníky, zvýšíme daň z převodu nemovitosti (která např. podle mně nemá žádné ospravedlnění, je to jen nehorázná zlodějna a příživnictví státu danit několikrát zdaněné peníze), poplatek za svoz odpadků atd. Pro jistotu už dříve zásahem nebo spíše nicneděláním platíme nehorázné dotace na zelenou elektřinu, biopaliva, recyklaci elektra,aut a všeho na co si vzpomeneme.

 Nevím proč ve státní správě musí dělat stejnou práci čtyři lidi oproti jednomu v soukromé firmě. Proč platíme několik set (myslím kolem 380) různých sekčních ředitelů, kteří mají pod sebou náměstky, vedoucí atd. Proč platíme např. na Ministerstvu financí (je to jen jedno ministerstvo) zhruba 340 miliónů ročně za položku č.5166 Konzultační, poradenské a právní služby- když má své právní oddělení . Nebo 1,6 miliardy za Správu majetku státu a právní zastupování státu ve věcech majetkových. Takovýchto položek jsou desítky a druhá věc je co se za nima skrývá a jestli jsou vůbec potřeba.

 Chci pravicovou stranu, která zařízne to přežraný státní prase a udělá z něj koně, které za méně žrádla udělá více práce !

Autor: Petr Khol | pondělí 28.5.2012 17:14 | karma článku: 33,64 | přečteno: 1618x
  • Další články autora

Petr Khol

Naštvaný Babiš

2.11.2018 v 14:19 | Karma: 27,17

Petr Khol

Pavle Novotný, chovej se jako chlap...

29.4.2014 v 22:14 | Karma: 20,99

Petr Khol

Nagyová-Nečas. Pasák-šlapka?

20.2.2014 v 13:08 | Karma: 27,59

Petr Khol

Babiš. Ďábel nebo hysterie?

7.1.2014 v 0:30 | Karma: 20,17

Petr Khol

ČSSD : I Ty Brute ?!

27.10.2013 v 21:35 | Karma: 47,76
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2263x
Obyčejný chlapík středního věku, co žije celkem obyčejný život s obyčejnými starostmi a radostmi.Pro upřesnění pravicově smýšlející což ale neznamená, že schvaluju zlodějnu,korupci a klientelismus

Seznam rubrik

Oblíbené blogy