Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sakra, takhle zpocenej už jsem se dlouho neprobudil !

Asi požádám nějaký eurofond o dotaci na koupi nového pyžama.Nemáte někdo odkaz na nějakou firmu politika, který mi pomůže s vypracováním žádosti a umí ji protlačit?

iDnes

Evropa se zmítá v dluhové pasti, já denně přemýšlím jestli se zapojit do do třetího důchodového pilíře, protáčejí se mi panenky u benzínky a to mě ještě čeká uhlíková daň ! Není divu, že po přečtení denního tisku, který se hemží všemožnými kauzami defraudace veřejných a eurodotačních peněz,se mi blbě spí.

Tak a teď ten sen: " Stojím u pokladny v supermaketu a chystám se platit kartou nákup. Transakce  zamítnuta. Asi chyba v přenosu myslím si. Ani napotřetí se nedaří zaplatit a proto se rozjedu do banky. Tam už stojí kilometrová fronta lidí a pán mi říká, že si prej ČNB stáhla všechny prachy. Už celej zelenej sedám do auta a jedu domů k nám do vesnice rozbít synovo prasátko ať aspoň něco zachráním. Před dveřmi stojí berní úředník a informuje mě o tom, abych doma vzal všechny peníze v hotovosti, šperky,všechny cennosti a mazal s tím na náměstí. Tam na mě čekal pan Kalousek, jeho šéf kníže a pan Drábek. Pokládám tam na stůl synovo prasátko, zlaté zuby po dědovi, manželky norkový kožich Prada koupený na asijské tržnici.

To jste se teda moc nepochlapil člověče, říká mi Kalousek, nám tady Brusel vystavil účet na 100milliard eur za bianco šek, který jsme jim vystavili při podpisu toho evropského stabilizačního fondu-hroutí se Německo,Francie,Španělsko,Itálie , navíc po nás chtěj Číňani proplatit naše dluhopisy za 4biliony, už nám prej nevěří. Cože, vždyť jste dostali z toho půlku na dotacích a mlaskali jste u toho tak nahlas, že nám to Brusel neproplatil, řve na mě financ, když mu řeknu já si nic nepůjčoval. Kníže sice neřve, ale zpraží mě, když jste si nás zvolili tak za to máte zodpovědnost, nevděčníci. Ještě, že jsem si spořil v tom novém penzijním fondu, pomyslím si. Drábek mě ihned zchladí- když jseš vůl a investoval jsi konzervativně (bezpečné státní dluhopisy), odepsalo se 90% soukromých dluhů a zbytek ti sežrali poplatky, pitomče. Neboj těm spekulantum ,co vydělali balík jsme to taky sebrali.

Radši jsem se probudil dřív, než jsem došel domů za manželkou samozřejmě pěšky i auto mi sebrali ."

Uf, to byl teda sen. Nejsem sice ekonom, ale sám vidím, že z bohulibého plánu sjednocení trhu Evropy a tím k zvýšení konkurenceschopnosti ve zbytku světa vznikla Pandořinna skříňka. V mnoha věcech nesouhlasím s panem prezidentem Klausem, ale v tomto má pravdu. EU si žije nad poměry a ty vychvalované dotace mají akorát za důsledek pokřivený trh a živnou půdu pro korupci. Konkurenceschopnost jednotlivé země nezávisí ani tak na technologiích, vzdělaných lidech a volném vnitřním trhu, ale spíše na tom jak je země silná při vyjednávání výše subvencí pro daný sektor viz. třeba zemědělství.

To,že se eurodotační fondy defraudují a používají se na předražené a kolikrát nesmyslné projekty bez užitku není jen problém ČR.  Ale asi u toho příliš mlaskáme, že je to slyšet až do Bruselu a ten logicky se vzpírá vše proplatit. Příjemce je spokojenej, peníze má proplacené naším státem a už ho nezajímá jestli to zaplatil nakonec i Brusel. Lezení politiků do řiti Bruselu a kývání na vše co si vzpomenou mě  jenom utvrzuje v tom, že dotace jsou tak lákavé,než aby hrozilo, že by nám je stopli úplně když nejsme loajální.  Když ono to mlaskání je tak příjemné. Tak si aspoň to pyžamo nějakým způsobem urvu ,abych z toho taky něco měl, než přijde vyúčtování a já si neříkal "pitomče, vidíš s poctivostí dojdeš akorát tak do pr..."   :-D

 

 

 

Autor: Petr Khol | pátek 4.5.2012 11:03 | karma článku: 13,56 | přečteno: 1034x
  • Další články autora

Petr Khol

Milá vládo s Hamáčkem a Babišem jděte už třeba do ... háje

Naše milá vláda ochutnala moc nad miliony lidí naší země skrze opatření boje proti Covidu-19 a stále nemá dost. Kam až to zajde?

5.2.2021 v 15:06 | Karma: 33,94 | Přečteno: 1041x | Diskuse| Politika

Petr Khol

Miloš Zeman a Hrad hledá lidi do pracovního poměru !

Někdy se ani nechce věřit co dokáže Zeman vypustit za hnus... . A to je náš prezident, jak smutné. Novinář, který dělá rozhovor s prezidentem, je označen za pitomce co nemá Vysokou školu ekonomickou.

14.10.2020 v 12:35 | Karma: 28,83 | Přečteno: 707x | Diskuse| Politika

Petr Khol

Naštvaný Babiš

Máme poslance, kteří jsou nezávislí, ne vždy se řídí podle mých názorů. Já za sebe budu chtít, aby se to schválilo. Nevím, jak se k tomu postaví klub, ale máme držet principy, se kterými jsem zakládal hnutí.

2.11.2018 v 14:19 | Karma: 27,17 | Přečteno: 1407x | Diskuse| Politika

Petr Khol

Šílený vybržďovač z Teplic. Má to i druhou stranu.

Ve včerejších novinách televize Nova byla reportáž o šíleném vybržďovači na trase Bilina-Most Chomutov. Vcelku jasné velmi nebezpečné chování řidiče OA Fabie. Ale co tomu předcházelo?

1.11.2018 v 17:43 | Karma: 42,11 | Přečteno: 15557x | Diskuse| Ostatní

Petr Khol

Propuštění Fajáda. To se Pelikán a spol zbláznil?

Teď se asi Pelikán, Sobotka, Stropnický a Zaorálek plácají po zádech za to, že zachránili pět českých občanů. Velký kulový, jen tím de facto ohrozili stovky našich občanů v zahraničí.

4.2.2016 v 19:59 | Karma: 29,98 | Přečteno: 997x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

KOMENTÁŘ: Na vině je přece vždycky žena... Feriho případ odstartoval změny

24. dubna 2024

Premium Tři roky nepodmíněně a zaplacení odškodného třem obětem. Takovým potvrzením rozsudku v pondělí...

Opilá policistka, která zaklekla dívku před klubem, nijak potrestaná nebyla

24. dubna 2024  9:55

Policista, který v únoru na pražském Smíchově brutálně napadl a zaklekl 19letou dívku, byl zproštěn...

Šojguův zástupce skončil v poutech, za vzetí obřího úplatku mu hrozí vězení

24. dubna 2024  9:36

Ruské úřady v úterý večer informovaly o zadržení náměstka ruského ministra obrany Timura Ivanova...

Konec výjimky, Stanjura chystá daň na tiché víno. Lidovci nejsou proti

24. dubna 2024  9:16

Výjimka ze spotřební daně pro tiché víno, kterou loni při jednání o úsporném balíčku uhájili...

  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2263x
Obyčejný chlapík středního věku, co žije celkem obyčejný život s obyčejnými starostmi a radostmi.Pro upřesnění pravicově smýšlející což ale neznamená, že schvaluju zlodějnu,korupci a klientelismus

Seznam rubrik

Oblíbené blogy